Verkeersbeleid (BVL)

 

 

 

Op De Rietvest hebben we het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) behaald.

Als verkeerscommissie vanĀ  De Rietvest houden wij ons bezig met het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom school.
Daarnaast zien wij het als een belangrijke taak om de bewustwording van de verkeersveiligheid te vergroten bij de kinderen en de ouders.

Door de verkeerscommissie worden er gedurende het schooljaar verschillende activiteiten georganiseerd, die aangepast zijn op de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen.
Activiteiten die plaatsvinden zijn o.a. [update]

Daarnaast voeren wij verschillende activiteiten uit bij en rondom school. Daarbij hebben we ook regelmatig contact met de gemeente over de verkeersveiligheid in de gemeente Moerdijk en rondom school.

We houden ons als verkeerscommissie ook bezig met een veilige omgeving rond school. We promoten bij kinderen en ouders om op de fiets naar school te komen voor zover dat mogelijk is. Mocht uw kind toch met de auto naar school komen, dan vragen we uw extra aandacht voor de verkeersveiligheid bij school. Met name het (onjuist) parkeren zorgt voor veel onoverzichtelijke situaties en daarmee voor gevaar voor de kinderen.

Mochten er vragen zijn kunt u terecht bij een van de leden van de verkeerscommissie.

Momenteel bestaat de verkeerscommissie uit:
Remco Burgers
juf Kim
juf Martine
meneer Marco

Fietsroute naar gymnastiek en terug
Nederlanders staan bekend om hun fietsen. We fietsen door weer en wind en vaak doet afstand er niet toe.
Het is onze taak om kinderen voorbereiden op de maatschappij van vandaag en morgen. Dat betekent dat ze volwaardige verkeersdeelnemers zijn.
De kinderen van groep 5 en begin groep 6 lopen nog naar De Niervaert als ze naar de gym gaan. Dat is ook deelnemen aan het verkeer en daar horen verantwoordelijkheden bij.
Ondertussen leren kinderen individueel fietsen in het verkeer. Die verantwoordelijkheid ligt bij ouders.
Vanaf de herfstvakantie gaan de kinderen van groep 6 net als de kinderen van groep 7 en 8 met de fiets naar De Niervaert om te gymmen.

We hebben daarom de fietsroute op deze website gezet, zodat kinderen (en hun ouders) kunnen oefenen. In de week voorafgaand aan de herfstvakantie oefenen de leerkrachten met groep 6 ook nog een keer de route. Het is belangrijk om te leren fietsen in een groep met het oog op het Voortgezet Onderwijs.

Klik hier voor de fietsroute heen.

Klik hier voor de fietsroute terug.

Parkerengelegenheid
Verkeersveiligheid is een belangrijk item voor De Rietvest. Het gaat immers om onze kinderen. We willen dat ze veilig naar school kunnen gaan en kunnen spelen in de buurt.

Om die reden is het niet toegestaan te parkeren op bepaalde tijdstippen tussen deze 2 verkeersborden:

foto

In de buurt van school is voldoende parkeergelegenheid. En als u het een beetje aanpakt is de afstand tot school vaak korter dan gedacht. We hebben de parkeergelegenheid op dit kaartje groen voor u gearceerd.

parkeergelegenheid