Groep 4-5

 

 

RIE_0061
Juf Myra

Welkom op de groepspagina van groep 5

Hallo,

Dit schooljaar staat juf Myra op dinsdag t/m vrijdag in de groep en op maandag is juf Sanne er.

Groep 4 en 5 werken met tablets bij de vakken rekenen en spelling. Na de instructie van de leerkracht verwerken zij de stof op een eigen tablet die op zijn beurt alle resultaten opslaat en leerstof op het juiste niveau aan kan bieden. De leerkracht kan op haar eigen scherm de vorderingen van alle leerlingen volgen en indien nodig bijsturen en/of extra uitleg geven. De kinderen zijn razend enthousiast.

Dit schooljaar staat weer vol met activiteiten, waarvan ook een aantal activiteiten gerelateerd zijn aan groep 5. Groep 5 brengt elk jaar een bezoekje aan het Suiker – en Vlasmuseum in het kader van het project “Jet en Jan”. Ze leren in de klas over het leven van kinderen in 1920 en sluiten dat project af met het museumbezoek waar we koffie malen, sokken stoppen en natuurlijk vlas repelen. Dit is ieder jaar weer een leerzame en waardevolle ervaring voor de kinderen.

In groep 5 bouwen we door middel van presentaties en een spreekbeurt verder aan het durven spreken voor de groep en informatie verwerven en overdragen. Als eerste mogen de kinderen kort iets vertellen over een driedimensionaal voorwerp dat ze van thuis hebben meegenomen. Bijvoorbeeld een antiek item van opa en oma, een speciaal gereedschap uit de schuur van papa of een bijzonder souvenir van de vakantie. Bij de tweede korte presentatie gaan ze uit van een afbeelding zoals een foto, een poster of een plaatje van internet. We sluiten af met een heuse spreekbeurt waarbij informatie gezocht wordt in boeken en op websites. Deze informatie verwerken de kinderen in een Powerpoint of Prezie die ze wederom aan de hele klas mogen presenteren. We leren zo ontzettend veel van elkaar en mogen elkaar ook altijd een tip en een compliment (top) geven.

Natuurlijk staan ook de verkeersweek, kinderboekenweek, talentendagen en vieringen als  sinterklaas, kerst, carnaval en pasen weer op de agenda.

Groep 5 en 6 zullen ook dit jaar weer meelezen met de Kinderjury en hun eigen top 3 insturen, waarmee we meebeslissen betreffende de keuze voor het beste kinderboek van 2015.

Kortom, een schooljaar waarin voor de kinderen onderwijs op de eerste plaats zal staan (met de nadruk op technisch en begrijpend lezen, rekenen, spelling en woordenschat), maar waar ook ruimte is voor creativiteit, sociale activiteiten en vieringen.

In groep 4 werken we aan taal, rekenen, spelling, schrijven, begrijpend lezen, engels maar ook aan tekenen, handvaardigheid, kanjertraining, muziek en nog veel meer.

Dit jaar leren we de hoofdletters schrijven en met een vulpen schrijven. Verder gaan we ook aan de slag met de tafels. Genoeg nieuwe uitdagingen dus. Het is bij ons supergezellig, we kunnen hard en rustig werken, maar ook plezier maken. En we vinden het belangrijk dat we er zijn voor elkaar.

Groep 4 is ook het jaar waarin de kinderen hun eerste heilige communie mogen doen. Ook maken we palmpaasstokken voor oudere mensen die ziek zijn.

We doen ook super leuke projecten. Neem maar eens een kijkje op de fotopagina!

Via onderstaande linkjes kunnen de kinderen extra oefenen voor rekenen, spelling, begrijpend lezen en dmt.

http://www.sommenfabriek.nl/rekenen-groep-4/

http://leestrainer.nl/Leerlijn%20Rekenen/groep/4.htm

http://www.spellingcategorieen-cito-rt.yurls.net/nl/page/984113#topboxes

http://leestrainer.nl/Begrijpend%20lezen/groep3%20en/4%20Oefeningen.htm

http://www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer/index.htm

 

Met ingang van het huidige schooljaar zijn wij in alle groepen klasbord gaan gebruiken. Klasbord is een social media tool voor het onderwijs. Met klasbord willen wij alle ouders/verzorgers regelmatig via app op de hoogte houden van (leuke) activiteiten die in de groep plaatsvinden, om op deze manier de communicatie tussen school en thuis leuker, makkelijker & veiliger te maken. Voortaan kunnen ouders/verzorgers  dus de leukste kiekjes, kleine tekstberichten of vragen vanuit de klas direct via de Klasbord-app bekijken en lezen. Klasbord is een gesloten en veilige omgeving en dat is wel zo fijn! De berichten uit de klas zijn alleen toegankelijk voor de volgers (en dat zijn ouders/verzorgers van de leerlingen) die door de leerkrachten zijn geaccepteerd.

Op onze website kunt u meer algemene informatie  vinden van de school en op de fotopagina van deze website zijn foto’s te bekijken van activiteiten  die op de Rietvest georganiseerd zijn of waar wij als school aan hebben deelgenomen.

Niet alle informatie over groep 4-5 staat op deze webpagina, als u meer wilt weten, verwijzen wij u naar het informatieboekje.

 

Voor het infoboekje van groep 5 klik hier

Voor het infoboekje van groep 4 klik hier

Voor actuele informatie kunt u terecht op Klasbord.

 

groetjes juf Myra en juf Sanne