Groep 7-8

 

RIE_9958

Juf Kim

Welkom op de groepspagina van groep 7-8 

Hallo,

Dit schooljaar staat weer vol met activiteiten, waarvan ook een aantal activiteiten gerelateerd zijn aan groep 7 en 8. Groep 7 gaat dit jaar bijvoorbeeld het schriftelijk en theoretisch verkeersexamen afnemen. Dit is ieder jaar weer een spannende activiteit voor de kinderen, maar het verkeersexamen is zeker ook een leerzame en waardevolle ervaring voor de kinderen.

Groep 8 krijgt dit jaar EHBO les, het is de bedoeling dat zij de theorie en praktijklessen afronden met een examen en een certificaat behalen voor EHBO.

Ook zal groep 8 aan het einde van het schooljaar op schoolkamp gaan (bestemming is nog een verrassing) en een musical ten tonele brengen. Tijdens een spetterend eindfeest nemen we afscheid van groep 8, want zij zullen dit schooljaar gaan kiezen voor een nieuwe school voor voortgezet onderwijs waar ze na de zomervakantie naar toe zullen gaan.

Maar ook de verkeersweek, de kinderboekenweek, talentendagen en vieringen als  sinterklaas, kerst, carnaval en pasen staan weer op de agenda.

Een schooljaar waarin voor de kinderen onderwijs op de eerste plaats zal staan (met de nadruk op technisch en begrijpend lezen, rekenen, spelling en woordenschat), maar waar ook ruimte is voor creativiteit, sociale activiteiten en vieringen!

Klasbord

Met ingang van het huidige schooljaar zijn wij in alle groepen klasbord gaan gebruiken.

Klasbord is een social media tool voor het onderwijs. Met klasbord willen wij alle ouders/verzorgers regelmatig via app op de hoogte houden van (leuke) activiteiten die in de groep plaatsvinden, om op deze manier de communicatie tussen school en thuis leuker, makkelijker & veiliger te maken. Voortaan kunnen ouders/verzorgers  dus de leukste kiekjes, kleine tekstberichten of vragen vanuit de klas direct via de Klasbord-app bekijken en lezen. Klasbord is een gesloten en veilige omgeving en dat is wel zo fijn! De berichten uit de klas zijn alleen toegankelijk voor de volgers (en dat zijn ouders/verzorgers van de leerlingen) die door de leerkrachten zijn geaccepteerd.

Op onze website kunt u meer algemene informatie  vinden van de school en op de fotopagina van deze website zijn foto’s te bekijken van activiteiten  die op de Rietvest georganiseerd zijn of waar wij als school aan hebben deelgenomen.

Niet alle informatie over groep 7 en 8 staat op deze webpagina, als u meer wilt weten, verwijzen wij u naar het informatieboekje

Voor het infoboekje van groep 7 klik hier

Voor het infoboekje van groep 8 klik hier

 

Voor actuele informatie kunt u terecht op Klasbord.

 

groetjes Juf Kim